top of page

- Dierenportretten -

IMG_4753.JPG

Dierenportretten

 

Sinds 1995 maak ik portretten van huisdieren en dan voornamelijk honden. Zo’n portret is een persoonlijk schilderij en vaak een aandenken aan een geliefd huisdier.

 

Ik werk aan de hand van foto’s. Deze maak ik bij voorkeur zelf omdat ik dan een goed beeld van het dier krijg. Ik fotografeer het dier in verschillende posities en maak detailfoto’s om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen.

 

Als het niet mogelijk is het dier zelf te fotograferen, kan ik ook aan de hand van uw eigen foto’s van het dier een portret maken. Ik moet wel eerst beoordelen of de foto’s bruikbaar zijn, dit om teleurstellingen te voorkomen. Hoe beter de foto’s, hoe beter het uiteindelijke resultaat. Om mij een zo goed mogelijk beeld te kunnen vormen van het dier, vraag ik dan zoveel mogelijk foto’s.

 

In overleg wordt vervolgens bepaald welke sfeer het portret uit moet stralen en welke foto het uitgangspunt wordt voor een portret. Natuurlijk is het belangrijk dat het portret zo natuurgetrouw mogelijk weergegeven wordt. Het baasje moet in één oogopslag zijn geliefde huisdier herkennen.

Werkwijze

 

U kunt uw huisdier laten tekenen in pastelkrijt. Uiteraard gebruik ik materialen van de beste kwaliteit zodat een tekening een leven lang meegaat.

 

De tekening wordt zonder lijst geleverd. 

Technieken en materialen

 

De dierenportretten maak ik met pastelkrijt. Dit krijt is verkrijgbaar in verschillende hardheden en in zo’n 300 kleuren. Softpastel laat zich niet zo goed mengen als verf, maar op papier kunnen kleuren wel over elkaar heen gepoetst worden, wat een heel realistisch en zacht effect geeft.

Een portret wordt opgebouwd uit meerdere kleurlagen over elkaar. Met conté (een hardere krijtsoort) en pastelpotlood worden details zoals ogen, neuzen en kleine haartjes uitgewerkt. t geplakt. Een pastelkrijt tekening moet altijd ingelijst worden achter glas vanwege de kwetsbaarheid van het materiaal.

 

Prijzen

 

De prijs van een schilderij wordt bepaald door het formaat, aantal afbeeldingen, achtergrond etc.

De prijs van een portret is exclusief de lijst.

Wilt u weten wat het kost om uw huisdier te portretteren en wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met mij op via het contactformulier.

IMG_1011.JPG
bottom of page