top of page

- Over -

Biografie

Begin jaren ’90 van de vorige eeuw ben ik begonnen met tekenen. Eerst bij Mamuze in Vaassen, waar ik kennis maakte met pastelkrijt. Daarna ben ik gaan aquarelleren bij Marcella van der Sluis.

Geïnspireerd door pastelschilderijen van Annelies Dröge ben ik begonnen met het tekenen van dieren met pastelkrijt. In 1995 heb ik bij Annelies een klein jaar tekenlessen gevolgd om de fijne kneepjes van het vak te leren.

Na eerst mijn eigen honden te hebben geportretteerd volgden daarna de dieren van familie en vrienden en eind 1996 kreeg ik mijn, eerste, officiële opdracht.

 

Na de geboorte van mijn twee kinderen heb ik in 2000 mijn baan buitenshuis opgezegd en ben ik mij volledig gaan toeleggen op het portretteren van dieren.

Daarnaast ben ik in dat jaar begonnen met het geven van teken- en schildercursussen in mijn atelier. Dit doe ik nu al ruim 17 jaar met heel veel plezier.

 

In 2012 ben ik bij Art Partout in Deventer, academie voor Realistische Schilderkunst, de   drie-jarige opleiding “fijnschilderen en tekenen” gaan volgen. Deze opleiding heb ik met goed gevolg afgerond en momenteel volg ik daar nog een specialisatie cursus om mij verder te ontwikkelen in het werken met olieverf.

Met name dieren, natuur en landschappen hebben mijn belangstelling.

bottom of page